

Špenátová pomazánka
15 min
0 min
Snadné
6 porcí
Špenát představuje vděčnou surovinu, jejíž úprava vám zabere jen několik málo minut. Listy špenátu obsahují množství zdraví prospěšných látek. Proč ho nezařadit i do něčeho tak jednoduchého a lahodného jako je pomazánka? Ve spojení s ricottou a tvarohem dostanete navíc do těla pořádnou dávku proteinu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 47 Kcal
- 5 g bílkovin
- 2 g tuků
- 3 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
6 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Špenátové listy dejte do mísy a přelijte je vroucí vodou.
2
Ihned poté špenát slijte, vymačkejte z něj zbytky vody a smíchejte ho s ricottou, tvarohem a citronovou šťávou (pokud se vám špenátové listy zdají příliš velké, posekejte je ještě před smícháním na hrubší kusy).
3
Do špenátové směsi přidejte prolisovaný česnek.
4
Směs dochuťte solí a pepřem.
5
Hotovou pomazánku skladujte v lednici a spotřebujte do 3 dnů. Podávat ji můžete s celozrnným pečivem nebo jako dip k čerstvé zelenině.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nedávala jsem ricottu, ale jiný krémový sýr a velká mňamka
nebyla ricotta tak byl jen tvaroh, ale i tak geniální chutnalo celé rodině. mile překvapilo a určitě budu dělat zas :)
Příjemné překvapení, nedělala jsem naposled!