🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Tvaroh

Tvaroh vzniká sražením mléčné bílkoviny. Jedná se vlastně o nezralý sýr z odstředěného kravského či kozího mléka. Má smetanovou chuť a tužší konzistenci. Na výběr je několik variant – od nízkotučných až po plnotučné či tvrdý na strouhání. Je lehce stravitelný a proteiny z něj naše tělo stráví mnohem lépe než ty z masa a ryb. Obsahuje vitamíny B6, B12, A, C, D, E, vápník, horčík, zinek, měď, aminokyseliny. Je důležitý pro krvetvorbu, metabolismus, nervový systém a pro dobrý spánek. Také vás dobře zasytí. Základní úprava: Kvůli správnému vstřebání důležitých látek je vhodné jej kombinovat například se zeleninou – okurky, zelí, ředkvičky, ovocem – hrušky, jablka, jahody, meloun, ořechy a sýry. Doma si můžete vyrobit i domácí tvaroh, použijte na něj ale vždy skutečně kvalitní mléko.

Recepty, které obsahují Tvaroh