Tzatziki
75 min
0 min
Snadné
6 porcí
Neexistuje snad svěžejší dip či omáčka než řecké tzatziki! Nalaďte se s námi na exotickou vlnu a nechte se přenést do prosluněného Řecka obklopeného smaragdovým mořem. Kombinaci tvarohu, jogurtu, okurky a bylinek prostě nic nepřekoná.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 85 Kcal
- 6 g bílkovin
- 5 g tuků
- 4 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
6 porcí
Postup přípravy
1
Nejprve do menší mísy nahrubo nastrouhejte okurku. Osolte, promíchejte a dejte do lednice na cca 1 hodinu, aby pustila vodu.
2
Mezitím ve větší míse smíchejte jogurt s tvarohem a olejem, přidejte propasírovaný česnek, citronovou šťávu a kopr, zamíchejte a dejte do lednice.
3
Jakmile bude okurka odleželá, vymačkejte z ní přes sítko co nejvíc vody a přidejte ji do mísy s jogurtovou směsí.
4
Dochuťte solí a pepřem a podávejte.
TIP
Do tzatziki přidejte ještě 1 lžíci najemno nasekané čerstvé máty.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
dobre to bylo pouzil jsem tvaroh kostku tak jsem tam tu vodu nechal