Čokoládová zmrzlina s borůvkami
10 min
0 min
Snadné
2 porce
Hmmm, ta teda je! Vzpomínáte na léto, kdy jste si dali svou oblíbenou čokoládovou zmrzlinu v cukrárně na rohu? Nemusíte čekat, až zase otevřou okénko. Máme pro vás recept na domácí čokoládovou zmrzlinu, která bude té od profíků snadno konkurovat. Žádný rafinovaný cukr, žádná tučná smetana, přesto se té chuti nebudete moci nabažit. Uvidíte.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 352 Kcal
- 7 g bílkovin
- 3 g tuků
- 73 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Mražené banány dejte do mixéru a zalijte mlékem.
2
Přidejte datle, agávový sirup a kakao a vše rozmixujte dohladka. Pokud vám jde mixování příliš ztuha, přilijte do směsi ještě 2 lžíce mléka.
3
Hotovou zmrzlinu rozdělte do 2 misek, posypte borůvkami a ihned podávejte. Pokud hodláte zmrzlinu skladovat v mrazáku, nechte ji před podáváním 15 minut venku povolit.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná
Zmrzlina je naprosto výtečná. Rychle hotová a bohužel ještě rychleji snědená. Doporučuji určitě dělat hned dvojitou dávku.
Vynikající záležitost, pokud si nezmrazíte banány vcelku i se slupkou jako já 😂 Takže jsem nechala chvilku povolit, datle a sirup jsem nahradila datovým sirupem a holt z toho udělala nanuky do formiček. Co zbylo jsem ještě naředila trochou mléka a udělala z toho koktejl.