🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Holandské kakao

Kakao bylo považováno za pokrm bohů a milovali už Aztékové a Mayové, až jej povýšili na platidlo. Holandské kakao či jinak kakao holandského typu se během výroby alkalizuje. Je typické svou tmavou barvou a snazší rozpustností než kakaa nealkalizovaná. Světlost či tmavost kakaa nevypovídá o jeho kvalitě. O čem však vypovídá, je způsob jeho zpracování během výroby. Složení Holandského kakaa musí vždy obsahovat minimálně 20% podíl kakaového másla. Obsahuje flavonoidy a je bohatým zdrojem minerálů, kde největší zastoupení má hořčík, draslík, selen, zinek, mangan, chrom, vápník. Nejdeme v něm i vitamíny skupiny B nebo vitamín C. Podporuje oběhovou soustavu, působí na migrénu a nervy, zvyšuje tělesný výkon.

Recepty, které obsahují Holandské kakao