🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Datle

Datle pochází ze Severní Afriky a získaly přezdívku energie sbalená na cesty. Proto je vhodné je konzumovat jak po fyzické, tak duševní námaze, a to jak čerstvé, tak sušené. Jsou bohaté na vitamín A, B, draslík, měď, železo a ze 70 % přírodní cukry. Datle mají vynikající vlit na naše zdraví. Pečují o svěžest a soustředěnost, vlasy i nehty a snižují krevní tlak. Není ale datle jako datle. Existuje několik druhů, lišící se barvou, tvarem i konzistencí, i když u nás se zabydlel ten podlouhlý, hojně oblíbený o Vánocích. Oblibené jsou v současné době i medjol datle, které se používají při přípravě mnoha jídel. Základní úprava: Využívají se většinou zcela bez úpravy, a to buď čerstvé, nebo sušené. Skvěle se hodí do dezertů či jako příloha k masu.

Recepty, které obsahují Datle