HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si připravte těsto.

2

Vlažné mléko nalijte do hrníčku, rozdrobte do něj droždí a přidejte 2 lžičky z připravených 60 g třtinového cukru.

3

Poté hrníček zakryjte utěrkou a nechte alespoň 10 minut odležet na teplém místě, aby stačil vzejít kvásek. Mezitím si připravte kuchyňský robot s hnětacím hákem a do zadělávací nádoby prosejte 250 g celozrnné a 250 g bílé špaldové mouky.

4

Až v hrníčku vzejde kvásek, přilijte ho do nádoby k mouce a přidejte zbylých cca 52 g třtinového cukru, vanilkový extrakt, citronovou kůru, rozpuštěné máslo, vejce a špetku soli.

5

Následně zapněte robot a směs nechte hníst cca 15–20 minut, dokud se nezačne odlepovat ode dna nádoby a lepit se na hák.

6

Poté celou nádobu zakryjte utěrkou či potravinářskou fólií, dejte na teplé místo a zde nechte těsto alespoň 2 hodiny kynout.

7

Chvíli před koncem kynutí si připravte tvarohovou náplň.

8

Pro přípravu tvarohové náplně si všechny potřebné ingredience na náplň společně vyšlehejte v misce.

9

Až těsto vykyne, dejte si předehřívat troubu na 170 °C, připravte si zapékací mísu (20 cm × 30 cm), kterou vyložte pečicím papírem, a pomoučete si vál nebo kuchyňskou linku cca 20 g bílé špaldové mouky.

10

Na pomoučenou plochu vyklopte vykynuté těsto, válečkem ho vyválejte na cca 3 mm silný obdélníkový plát, poté si vezměte rádýlko a vyválené těsto rozkrájejte na čtverce o velikosti cca 5 cm × 5 cm (celkem by vám mělo vzniknout cca 20 čtverců).

11

Následně si nachystejte tvarohovou náplň a doprostřed každého kusu těsta dejte 1 lžičku náplně.

12

Až na těsto rozdělíte náplň, začněte tvarovat buchty: u každého čtverce vždy přehněte obě dvojice protějších rohů směrem ke středu, nad náplní je pevně stiskněte k sobě a následně stlačte všechny 4 boční otvory vzniklého balíčku tak, aby byla buchta zcela uzavřená. Zabalené buchty skládejte do vyložené zapékací mísy (vždy spojem dolů).

13

Až zabalíte všechny buchty, rozšlehejte si v misce žloutek a potřete jím všechny buchty v míse.

14

Následně mísu vložte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut při 170–180 °C.

15

Po upečení posypte buchty erythritolem a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Leny89
04. května 2021

Jsou opravdu, moc dobré 🤤☺️

hodnocení_1243603
Aneta Březinová
15. dubna 2021

Dělala jsem poloviční dávku a do těsta přidala ještě 30g vanilkového proteinu. Udělala jsem sedm buchet a byly výborné určitě upeču znovu. Děkuji za recept 😍

hodnocení_1045047
Anička Třísková
13. dubna 2021

recept je super, člověk by ani nepoznal, že to není z normální mouky, jediné co jsem si tedy příště upravim je ta velikost čtverečků, podle receptu má být cca 5x5 ale je to hodně male a neměla jsem z toho 20 buchet ale 40 je to pak celkem piplacka už 😂tak jsem půlku udělala s mákem a super. vřele doporučuji tento recept 😊

hodnocení_1226820
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních