Mrkvový dort
30 min
40 min
Střední
10 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 430 Kcal
- 12 g bílkovin
- 29 g tuků
- 29 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
- 4× střední mrkev
- 1× jablko
- 4× vejce
- 100 g agávového sirupu
- 120 g kokosového oleje
- 100 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 50 g ovesné mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžíce perníkového koření
- 100 g vlašských ořechů
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170 °C.
Mrkev s jablkem nastrouhejte najemno a dejte do mísy. Pokud směs pustí šťávu, slijte ji.
V míse vyšlehejte vejce s agávovým sirupem a kokosovým olejem.
V jiné míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, perníkové koření a 100 g nasekaných vlašských ořechů.
Vyšlehaná vejce smíchejte se suchými ingrediencemi. Nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev s jablkem.
Směs dejte do vymazané dortové formy (Ø 25 cm).
Dejte do trouby a pečte při 160 –170 °C cca 50 minut. Korpus před vytažením vyzkoušejte špejlí.
Mezitím vyšlehejte všechny ingredience na náplň.
Hotový korpus nechte vychladnout na mřížce. Vychladlý korpus 2x prořízněte tak, aby vám vznikly tři vrstvy.
Krém rozdělte na tři části. Na spodní patro namažte třetinu krému, přiklopte prostředním a opakujte. Zbylou třetinou krému potřete vršek dortu.
Nakonec posypejte zbylými vlašskými ořechy a před podáváním dejte vychladit alespoň na dvě hodiny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
udělala jsem to jako muffiny a byly výborné
Automaticky přeloženo z slovenštiny
neodolala jsem 😍
Automaticky přeloženo z slovenštiny
Skvělý narozeninový dort 👌Jen jsem sladila medem🍯 a krém udělala půl na půl tučný tvaroh a Mascarpone. Za mě 🔝