
Energetický komplex

Troubu předehřejte na 170 °C.
Mrkev s jablkem nastrouhejte najemno a dejte do mísy. Pokud směs pustí šťávu, slijte ji.
V míse vyšlehejte vejce s agávovým sirupem a kokosovým olejem.
V jiné míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, perníkové koření a 100 g nasekaných vlašských ořechů.
Vyšlehaná vejce smíchejte se suchými ingrediencemi. Nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev s jablkem.
Směs dejte do vymazané dortové formy (Ø 25 cm).
Dejte do trouby a pečte při 160 –170 °C cca 50 minut. Korpus před vytažením vyzkoušejte špejlí.
Mezitím vyšlehejte všechny ingredience na náplň.
Hotový korpus nechte vychladnout na mřížce. Vychladlý korpus 2x prořízněte tak, aby vám vznikly tři vrstvy.
Krém rozdělte na tři části. Na spodní patro namažte třetinu krému, přiklopte prostředním a opakujte. Zbylou třetinou krému potřete vršek dortu.
Nakonec posypejte zbylými vlašskými ořechy a před podáváním dejte vychladit alespoň na dvě hodiny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
poměr nesedí a recept je nepřesný,ale udělala jsem to tak nějak improvizovane a všem chutnal
Kolik mléka a kolik jogurtu potřebujete? A kam jde tvaroh?
Automaticky přeloženo z Maďarštiny
Nejlepší mrkváč, který jsem měla. 😍 Akorát jsem trošku poupravila krém (tvaroh, mascarpone, ricotta, vaječný koňak, arašídové máslo) a místo špaldové mouky jsem použila celozrnnou žitnou.