
Miska velká Salt & Pepper Artisan – modrá

Troubu předehřejte na 170 °C.
Mrkev s jablkem nastrouhejte najemno a dejte do mísy. Pokud směs pustí šťávu, slijte ji.
V míse vyšlehejte vejce s agávovým sirupem a kokosovým olejem.
V jiné míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, perníkové koření a 100 g nasekaných vlašských ořechů.
Vyšlehaná vejce smíchejte se suchými ingrediencemi. Nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev s jablkem.
Směs dejte do vymazané dortové formy (Ø 25 cm).
Dejte do trouby a pečte při 160 –170 °C cca 50 minut. Korpus před vytažením vyzkoušejte špejlí.
Mezitím vyšlehejte všechny ingredience na náplň.
Hotový korpus nechte vychladnout na mřížce. Vychladlý korpus 2x prořízněte tak, aby vám vznikly tři vrstvy.
Krém rozdělte na tři části. Na spodní patro namažte třetinu krému, přiklopte prostředním a opakujte. Zbylou třetinou krému potřete vršek dortu.
Nakonec posypejte zbylými vlašskými ořechy a před podáváním dejte vychladit alespoň na dvě hodiny.
Získejte sezónní recepty
a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě
jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Tvaroh to chce opravdu z vaničky, aby se krém lépe roztiral
Poslechla jsem z komentářů a dala půl tvaroh a Mascarpone! A místo Agáve sirupu čekankový a sladidlo. A musím říct že je to moc dobré! Koření jsem měla Medoví perníček a myslí že to taky hodně udělalo. Určite tento recept doporučuji vyzkoušet 😊
Vynikající. Úspěch na všech frontách 😁😁😍