
Sada 3 nožů Opinel

Troubu předehřejte na 170 °C.
Mrkev s jablkem nastrouhejte najemno a dejte do mísy. Pokud směs pustí šťávu, slijte ji.
V míse vyšlehejte vejce s agávovým sirupem a kokosovým olejem.
V jiné míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, perníkové koření a 100 g nasekaných vlašských ořechů.
Vyšlehaná vejce smíchejte se suchými ingrediencemi. Nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev s jablkem.
Směs dejte do vymazané dortové formy (Ø 25 cm).
Dejte do trouby a pečte při 160 –170 °C cca 50 minut. Korpus před vytažením vyzkoušejte špejlí.
Mezitím vyšlehejte všechny ingredience na náplň.
Hotový korpus nechte vychladnout na mřížce. Vychladlý korpus 2x prořízněte tak, aby vám vznikly tři vrstvy.
Krém rozdělte na tři části. Na spodní patro namažte třetinu krému, přiklopte prostředním a opakujte. Zbylou třetinou krému potřete vršek dortu.
Nakonec posypejte zbylými vlašskými ořechy a před podáváním dejte vychladit alespoň na dvě hodiny.
Získejte sezónní recepty a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný mrkváč a že už jsem jich měla. Podle rad jsem jeden tvaroh nahradila Mascarpone a ještě přidala trochu zakysacky. Do těsta jsem přidala perníkové koření od Sonnentoru, doporučuji. Sirup jsem z poloviny nahradila medem z poloviny čekankovým. Rozhodně tipuju, že do formy o průměru 25 cm by se nepodařilo rozkrojit vzhledem k tomu, že těsto příliš nenaběhne. Udělala jsem tedy mrkvove cupcakes.
Zatím nejlepší carrot cake, který jsem vyzkoušela (bez ohledu na zdravé/nezdravé recepty). Do krému jsem přidala mascarpone a místo 1 jablka jsem použila 3 malé + agávový sirup nahrazen medem. Korpus je vláčný a sladký a jako super kontrast je sytý a nakyslý krém. Top! Můžu jen doporučit!! ❣️
Chutna skvele :) forma 22 cm a max jedno proriznuti