🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Jablko

Jablko k nám dokutáleli Římané. Říká se mu také kulatá lékárna, protože je doslova nabité vitamíny – především jeho šlupka. Převažuje vitamín C, dále železo, hořčík, vápník, draslík i vlákninu. Jablka regulují naše trávení, působí proti infekcím, posilují imunitum, zvyšuje vitalitu a omlazuje. Rovněž jsou mu přisuzovány regenerační účinky. Vybírejte jablka s označením bio, které zaručuje, že nebyla stříkána chemickými látkami. Základní úprava: Pro zachování co největšího množství vitamínů jej nezbavujte šlupky. Před konzumací je vždy umyjte. Odstraňte šťopku, tzv. bubáka na spodní straně a vykrojte jadérka uprostřed. Jezte zasyrova, povařte, kompotujte, opékejte. Chutnají na všechny způsoby.

Recepty, které obsahují Jablko