HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 465 kcal
  • 13 g bílkovin
  • 69 g tuků
  • 13 g sacharidů

Více než 1 000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5 000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

3 porce

Štítky

Postup přípravy

1

Troubu dejte předehřívat na 180–185 °C a připravte si plech (30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem.

2

Banány oloupejte, vložte do větší mísy a rozmačkejte vidličkou. K rozmačkaným banánům přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, vejce, jogurt, slunečnicový olej a 1 lžičku skořice a vše promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

3

Vezměte si lžíci a z připraveného těsta tvořte na pečicím papíru v plechu menší kolečka o průměru 6–7 cm. Až takto přemístíte všechno těsto na papír v plechu, vložte plech do předehřáté trouby a pečte 20–22 minut při 180–185 °C.

4

Během pečení lívanců si připravte karamelizovaná jablka. Nejprve si jablka i se slupkou nakrájejte na tenké plátky. Poté si na středním plameni nasucho rozpalte nepřilnavou pánev, dejte do ní nakrájená jablka a opékejte je 4–5 minut na středním plameni. Následně do pánve přidejte 1 lžíci medu a 1 lžičku skořice, vše promíchejte a obsah pánve opékejte další 2–3 minuty na středním plameni. Jakmile med na jablkách zkaramelizuje, vypněte ohřev.

5

Až se dopečou lívance, vyndejte je z trouby a rozdělte na 3 talíře. Následně ke každé porci přidejte karamelizovaná jablka a podávejte.

TIP
Při podávání můžete lívance ozdobit bílým jogurtem s 0 % tuku a lístky čerstvé máty.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních