🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Skořice

Skořice byla jako lék v Asii používána už před několika tisíci lety. Jedná se o aromatickou kůru skořicovníku, která byla tehdy velice vzácná. Často se králům věnovala jako dar. Existují dva druhy – cejlonská pravá, která obsahuje více zdraví prospěšných látek, a čínská, která je snáz dostupná. Za léčivé účinky je zodpovědná látka s názvem cinnameldahyd. Je plná antioxidantů a pomáhá léčit infekce a záněty, snižuje riziko srdečních nemocí, cholesterol a působí antimikoticky a antibakteriálně. Základní úprava: Využívá se při výrobě cukrářských laskomin, ale skvěle ochutí například i jehněčí nebo kuřecí. Její účinky se zvyšují v kombinaci s medem.

Recepty, které obsahují Skořice