Řepné vafle
30 min
5 min
Snadné
4 porce
Hledáte recept na nápaditou snídani či brunch? Pak jste tu správně! Nebojte se použití červené řepy v sladkém receptu. Řepné vafle vás příjemně překvapí svou chutí a barevným provedením. Kombinace s řeckým jogurtem, medem a čerstvým ovocem je opravdu lahodná.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 476 Kcal
- 19 g bílkovin
- 12 g tuků
- 73 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Bílky si oddělíme od žloutků
2
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
3
V jiné míse vyšleháme dohromady žloutky, mléko, rozpuštěný kokosový olej a med.
4
Přidáme rozmixovanou uvařenou řepu a mícháme.
5
Nakonec přimícháme prášek do pečiva, skořici a mouku.
6
Opatrně přimícháme sníh z bílků.
7
Hotové těsto naléváme do nepřilnavého vaflovače a pečeme.
8
Hotové vafle podáváme s jogurtem a medem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
nejsou špatné ale možná bych zvolila jinou mouku
vyborne