🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Bílý jogurt

Jogurt je oblíbený mléčný výrobek, který se vyrábí kvašením mléka baktériemi. Kvašením laktózy vzniká kyselina mléčná, která způsobuje srážení mléčných bílkovin, což dává jogurtu jeho jedinečnou konzistenci a chuť. Bílý jogurt je možné vyrobit ze všech druhů mléka. Podle množství tuku rozlišujeme nízkotučné či plnotučné jogurty. Aby si z jogurtu vaše tělo odneslo co nejvíce živin, kupujte ty, které deklarují obsah živých mléčných kultur. Jedině tak si dodáte dostatečné množství vápníku, vitaminů B2 a B12, fosforu, hořčíku a bílkovin a ochráníte organismus před nadýmáním, osteoporózou, posílíte srdce i iminuitní systém. Základní úprava: Bílý jogurt v receptech jednoduše nahradí smetanu nebo majonézu. Kalorickou zátěž tak sníží salátům, omáčkám, ale i těstům, které budou díky němu krásně vláčné.

Recepty, které obsahují Bílý jogurt