Košík je prázdný
Ovesné blondies
- 15 min
- 35 min
- Snadné
- 20 porcí
Variací na brownies existuje nespočet a spoustu z nich jste již určitě zkoušeli, ale slyšeli jste už také o jejich příbuzných s názvem blondies? Hádáte správně, rozdíl je pouze v tom, že do blondies se nepřidává čokoláda, to však nic nemění na tom, že chuť je stále skvělá. Vyzkoušejte třeba jejich ovesnou variantu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 66 kcal
- 1 g bílkovin
- 3 g tuků
- 8 g sacharidů
Suroviny
20 porcí
- 100 g ovesných vloček jemných
- 50 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 250 ml jablečné přesnídávky
- ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 3 lžíce agávového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje v tuhém stavu
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1× vejce
- 10 g neloupaných mandlí (nakrájet nahrubo)
- 5 g lískových ořechů (nakrájet nahrubo)
- sůl
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180–185 °C. Připravte si menší plech (20 cm × 30 cm) a vyložte ho pečicím papírem.
2
Ve větší míse smíchejte vločky, mouku, jablečnou přesnídávku, prášek do pečiva, agávový sirup, kokosový olej, vanilkový extrakt, vejce a sůl a vytvořte kompaktní těsto.
3
Těsto přelijte do připraveného plechu, posypte mandlemi a ořechy a pečte 30–35 minut na 180–185 °C.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nechutnal
Automaticky přeloženo
Výborný recept. Použila jsem malou dortovou formu a bylo to akorát.
Skvělý recept, určitě jsem ho nepekla naposledy.