Potato wedges
- 20 min
- 45 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 208Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 370 kcal
- 7 g bílkovin
- 28 g tuků
- 24 g sacharidů
Suroviny
- 500 g syrových brambor (varný typ B)
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 50 g strouhaného parmazánu
- 1 hrst čerstvé petrželové natě (nasekaná nahrubo)
- ½ lžičky soli
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C a plech vystelte pečicím papírem.
Brambory očistěte houbičkou nebo kartáčkem pod tekoucí vodou a nakrájejte je na měsíčky. Stroužky česneku oloupejte a utřete.
V míse smíchejte olivový olej, utřené stroužky česneku, strouhaný parmazán a ½ lžičky soli. Přidejte nakrájené brambory a v míse vše párkrát prohoďte, aby se brambory obalily.
Obalené brambory naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct na 35–45 minut do předehřáté trouby při 170–180 °C.
Než se brambory upečou, připravte dip. V míse smíchejte 400 ml kokosového mléka se lžící citronové šťávy, mletým chilli a solí. Vše důkladně promíchejte.
Upečené brambory vyndejte z trouby, posypte nahrubo nasekanou petrželovou natí a podávejte s připraveným dipem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborný po
Automaticky přeloženo
Jako příloha super, dip jsem teda nedělala
Recept nám moc chutnal. Je dobrý i jen tak samostatně. :)