HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vystelte pečicím papírem.

2

Brambory očistěte houbičkou nebo kartáčkem pod tekoucí vodou a nakrájejte je na měsíčky. Stroužky česneku oloupejte a utřete.

3

V míse smíchejte olivový olej, utřené stroužky česneku, strouhaný parmazán a ½ lžičky soli. Přidejte nakrájené brambory a v míse vše párkrát prohoďte, aby se brambory obalily.

4

Obalené brambory naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct na 35–45 minut do předehřáté trouby při 170–180 °C.

5

Než se brambory upečou, připravte dip. V míse smíchejte 400 ml kokosového mléka se lžící citronové šťávy, mletým chilli a solí. Vše důkladně promíchejte.

6

Upečené brambory vyndejte z trouby, posypte nahrubo nasekanou petrželovou natí a podávejte s připraveným dipem.

TIP
Potato wedges je možné připravit také na grilu. V případě použití grilu použijte brambory předvařené a na grilu je opékejte 20–30 minut a dle potřeby je otáčejte.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních