
Sada 3 nožů Opinel

Avokádo neboli hruškovec je prastará plodina původně pocházející z Mexika. Má oříškově máslovou chuť a jako superpotravina s vysokým množstvím vitamínů, minerálů, tuků, bílkovin a antioxidantů v jídelníčku bez problému nahradí maso i vejce, a proto je tak oblíbené napříkad u veganů. Snižuje cholesterol a je velkým pomocníkem při boji s nadváhou. Existuje několik druhů – zelené, hnědé a fialové. Zralé avokádo se poddá tlaku prstů a neklade odpor. Základní úprava: Avokádo připravíte tak, že jej rozpůlíte na dvě poloviny a odstraníte pecku. Lžící pak oddělte dužinu od slupky a zakápněte citronovou šťávou (aby nezhnědlo). Použijte jej do salátů, pomazánek, polévek, na gril, ale i do džemů.
Získejte sezónní recepty a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem