🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Avokádo

Avokádo neboli hruškovec je prastará plodina původně pocházející z Mexika. Má oříškově máslovou chuť a jako superpotravina s vysokým množstvím vitamínů, minerálů, tuků, bílkovin a antioxidantů v jídelníčku bez problému nahradí maso i vejce, a proto je tak oblíbené napříkad u veganů. Snižuje cholesterol a je velkým pomocníkem při boji s nadváhou. Existuje několik druhů – zelené, hnědé a fialové. Zralé avokádo se poddá tlaku prstů a neklade odpor. Základní úprava: Avokádo připravíte tak, že jej rozpůlíte na dvě poloviny a odstraníte pecku. Lžící pak oddělte dužinu od slupky a zakápněte citronovou šťávou (aby nezhnědlo). Použijte jej do salátů, pomazánek, polévek, na gril, ale i do džemů.

Recepty, které obsahují Avokádo