
Krůtí portobello burgery
25 min
30 min
Snadné
4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 515 Kcal
- 33 g bílkovin
- 39 g tuků
- 8 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Plech vyložte pečicím papírem.
Žampiony očistěte, naskládejte na plech, potřete 2 lžícemi olivového oleje a dejte péct na 15–20 minut do předehřáté trouby na 170–180 °C.
Ve větší míse promíchejte krůtí maso, nastrouhanou šalotku, oregano, tymián, kurkumu, sůl a pepř.
Ze směsi vytvarujte 4 stejně velké burgery.
V pánvi rozehřejte zbylé 2 lžíce olivového oleje, přidejte burgery a opékejte cca 4–5 minut z každé strany při středním plameni tak, aby se nespálily.
Opečené burgery lehce rozřízněte nožem a zkontrolujte, zda se dostatečně propekly.
Než se upečou žampiony, připravte si avokádový dresink. Rozmixujte avokádo s ricottou a citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem a dejte do lednice.
Nakonec burger sestavte. Dospodu dejte upečený žampion, přidejte 1 vrstvu avokádového dresinku, krůtí burger, libovolnou zeleninu a opět přiklopte upečeným žampionem. Stejný postup zopakujte u každého burgeru a poté ihned podávejte.
*Portobello neboli žampion dvouvýtrusný je houba typická svou intenzivní chutí a masovou texturou. Je skvělým zdrojem vlákniny a bohatý na vitamín B6 a bílkoviny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
fuj málem sem se pozvracel
Perfektní recept obzvlášť pro osoby např. s alergií na lepek. Portobello jsou šťavnaté a dostávají svou chutí tento hamburger mezi TOP jídla. A člověk se z toho nají, jako z klasického hamburgeru. A těch obměn, které můžete vymýšlet!!! SUPER 👍👍👍