![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Troubu předehřejte na 180 °C.
Plech vyložte pečicím papírem.
Žampiony očistěte, naskládejte na plech, potřete 2 lžícemi olivového oleje a dejte péct na 15–20 minut do předehřáté trouby na 170–180 °C.
Ve větší míse promíchejte krůtí maso, nastrouhanou šalotku, oregano, tymián, kurkumu, sůl a pepř.
Ze směsi vytvarujte 4 stejně velké burgery.
V pánvi rozehřejte zbylé 2 lžíce olivového oleje, přidejte burgery a opékejte cca 4–5 minut z každé strany při středním plameni tak, aby se nespálily (nebo opékejte na kontaktním grilu na mírném plameni po dobu 5–6 minut).
Opečené burgery lehce rozřízněte nožem a zkontrolujte, zda se dostatečně propekly.
Než se upečou žampiony, připravte si avokádový dresink. Rozmixujte avokádo s ricottou a citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem a dejte do lednice.
Nakonec burger sestavte. Dospodu dejte upečený žampion, přidejte 1 vrstvu avokádového dresinku, krůtí burger, libovolnou zeleninu a opět přiklopte upečeným žampionem. Stejný postup zopakujte u každého burgeru a poté ihned podávejte.
*Portobello neboli žampion dvouvýtrusný je houba typická svou intenzivní chutí a masovou texturou. Je skvělým zdrojem vlákniny a bohatý na vitamín B6 a bílkoviny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
opravdu vynikající a chutné. děkuji. pochutnáte jsme si
Mega dobré🤤