
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Troubu předehřejte na 180 °C.
Plech vyložte pečicím papírem.
Žampiony očistěte, naskládejte na plech, potřete 2 lžícemi olivového oleje a dejte péct na 15–20 minut do předehřáté trouby na 170–180 °C.
Ve větší míse promíchejte krůtí maso, nastrouhanou šalotku, oregano, tymián, kurkumu, sůl a pepř.
Ze směsi vytvarujte 4 stejně velké burgery.
V pánvi rozehřejte zbylé 2 lžíce olivového oleje, přidejte burgery a opékejte cca 4–5 minut z každé strany při středním plameni tak, aby se nespálily (nebo opékejte na kontaktním grilu na mírném plameni po dobu 5–6 minut).
Opečené burgery lehce rozřízněte nožem a zkontrolujte, zda se dostatečně propekly.
Než se upečou žampiony, připravte si avokádový dresink. Rozmixujte avokádo s ricottou a citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem a dejte do lednice.
Nakonec burger sestavte. Dospodu dejte upečený žampion, přidejte 1 vrstvu avokádového dresinku, krůtí burger, libovolnou zeleninu a opět přiklopte upečeným žampionem. Stejný postup zopakujte u každého burgeru a poté ihned podávejte.
*Portobello neboli žampion dvouvýtrusný je houba typická svou intenzivní chutí a masovou texturou. Je skvělým zdrojem vlákniny a bohatý na vitamín B6 a bílkoviny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Mega dobré🤤
Tak tohle nemá chybu👌 Dle komentářů jsem udělala omáčku z 1 celého avokáda. Krůtí jsme vyměnili za hovězí. Je to velká dobrota 😋 určitě uděláme znovu.
Velice syté jídlo. Pro výraznější chuť jsem do dipu dala avokádo celé. Zajímavá změna od klasiky a určitě jsem tento recept nevařila naposledy.