
Miska velká Salt & Pepper Artisan – modrá

Cibuli šalotce se lidově říká množilka a pochází z Malé a Střední Asie. Má fialovobílou barvu a je sice podobná cibuli kuchyňské, ale rozdíl poznáme hned v její chuti, která je mnohem jemnější. Oproti běžné kuchyňské má také protáhlejší tvar. Z živin jsou u ní vyznamný draslík, železo, zinek, hořčík, vápník či jód. Mezi jejími účinky na zdraví najdeme schopnost vyrovnávat krevní tlak i hladinu cukru v krvi. Zlepšuje trávení a má antikarcinogenní účinky. Konzumuvat u ní lze i nať, která chutí připomíná pažitku. Základní úprava: Šalotku využijtete při grilování či pečení masa, zvěřiny nebo ryb. Chutnat bude v omáčkách, ale i pomazánkám dodá ten správný říz.
Získejte sezónní recepty
a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě
jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem