

Zapečené batáty s hovězím masem
15 min
65 min
Snadné
2 porce

Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 68 %
Strana 60Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 694 Kcal
- 36 g bílkovin
- 46 g tuků
- 34 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Batáty potřete 2 lžícemi olivového oleje, několikrát propíchněte vidličkou a každou batátu podélně rozřízněte.
Plech vyložte pečicím papírem, přidejte batáty a dejte péct do předehřáté trouby na 50 minut při 170–180 °C.
Mezitím na pánvi rozehřejte 1 lžíci přepuštěného másla, přidejte najemno nakrájenou šalotku a 2–3 minuty opékejte na středním plameni.
Do pánve přidejte utřené stroužky česneku společně s hovězím masem a opékejte ještě dalších cca 10–12 minut a poté odstavte.
Následně k masu přidejte kadeřávek společně s pažitkou a promíchejte.
Upečené batáty vyndejte z trouby a rovnoměrně je naplňte vzniklou masovou směsí.
Nakonec každý batát posypte ½ nahrubo nastrouhaného sýru feta, dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
krásně vyladěná kombinace chutí
Automaticky přeloženo