HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě s Fitrecepty II

Strana 60Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 694 Kcal
  • 36 g bílkovin
  • 46 g tuků
  • 34 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Batáty potřete 2 lžícemi olivového oleje, několikrát propíchněte vidličkou a každou batátu podélně rozřízněte.

3

Plech vyložte pečicím papírem, přidejte batáty a dejte péct do předehřáté trouby na 50 minut při 170–180 °C.

4

Mezitím na pánvi rozehřejte 1 lžíci přepuštěného másla, přidejte najemno nakrájenou šalotku a 2–3 minuty opékejte na středním plameni.

5

Do pánve přidejte utřené stroužky česneku společně s hovězím masem a opékejte ještě dalších cca 10–12 minut a poté odstavte.

6

Následně k masu přidejte kadeřávek společně s pažitkou a promíchejte.

7

Upečené batáty vyndejte z trouby a rovnoměrně je naplňte vzniklou masovou směsí.

8

Nakonec každý batát posypte ½ nahrubo nastrouhaného sýru feta, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

TIP
Místo kadeřávku můžete použít například baby špenát nebo rukolu.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Beata Schmidt
04. září 2022

Jednoduché a přitom výborné. Doporučuji :)

hodnocení_1080766
Ája Šveřepová
18. srpna 2021

Tohle jidlo je pecka! Kdyz nesezenu kaderavek, dam tam spenat

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních