🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Kadeřávek

Kapusta kadeřávek má domovinu v jihozápadní Evropě. Je odolnější než růžičková, a proto je možné ji sklízet i přes zimu, kdy je čerstvé zeleniny nedostatek. Je bohatá na vitamíny A, C a skupiny B a z minerálních látek v ní najdeme fosfor, vápník, draslík a kyselinu listovou. Funguje jako prevence proti růstu nádorových buněk a vzniku rakoviny. Dále slouží jako ochránkyně buněčné DNA před poškozením a díky ní se rychle zotavují lidé, kteří prodělali infakrt. Základní příprava: Při tepelné úpravě ji vaříme v mírně osolené vodě max. 10–15 minut, v páře můžeme až 20 minut. Budou z něj výborné polévky, pyré, hodí se i jako příloha a čerstvý vynikne v salátech.

Recepty, které obsahují Kadeřávek