HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 164 Kcal
  • 8 g bílkovin
  • 14 g tuků
  • 2 g sacharidů

Suroviny

6 porcí

Postup přípravy

1

Připravte si hrnec, napusťte do něj dostatek vody a přiveďte k varu.

2

Poté ztlumte plamen na mírný stupeň, do vroucí vody vložte vejce a uvařte je natvrdo (potrvá to 8–9 minut).

3

Mezitím si očistěte jarní cibulku a nasekejte ji najemno.

4

Uvařená vejce oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s nasekanou cibulkou, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou a smetanovým sýrem.

5

Hotovou pomazánku dochuťte solí a pepřem a ještě před podáváním ji nechte alespoň 10 minut vychladit v lednici.

TIP
Pomazánku skladujte v lednici v uzavíratelné krabičce, kde vám vydrží přibližně 3–4 dny. Recept na domácí smetanový sýr naleznete zde: https://jimezdrave.cz/recepty/podle-kategorie/pomazanky/domaci-lucina-zakladni-recept-187/
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních