

Tvarohové knedlíky
20 min
13 min
Snadné
6 porcí
Taky si rádi pochutnáte na poctivém knedlíku s ovocnou omáčkou? Pak zpozorněte, protože dnes vám přinášíme recept na tyto tvarohové knedlíky. Pochutnejte si s námi na dokonalém souznění vláčného tvarohového těsta s borůvkami u vás doma.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 201 Kcal
- 8 g bílkovin
- 9 g tuků
- 22 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
6 porcí
Na těsto:
- 250 g polotučného tvarohu
- 60 g celozrnné špaldové krupice
- 2 lžíce ovesných vloček (rozmixovat na mouku)
- 30 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 2× vejce velikosti M
- sůl
Štítky
Postup přípravy
1
Ve velkém hrnci si přiveďte k varu mírně osolenou vodu.
2
Mezitím si z tvarohu, krupice, mouky, oleje a vajec vytvořte těsto.
3
Z těsta vytvarujte kuličky, lžící je ponořte do vroucí vody a vařte na mírném až středním plameni, dokud nevyplavou na povrch (cca 8 minut).
4
Mezitím si připravte polevu: V malém hrnci na mírném plameni rozvařte borůvky s citronovou šťávou, vanilkovým extraktem a medem. Zabere to cca 5 minut.
5
Hotové knedlíky polijte borůvkovou polevou a podávejte.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Tak toto nemůže být správný recept. Byla z toho řídká kasa ze které bych ani noky neudělala natož ještě nějaké knedlíky. Podívala jsem se podobné recepty a na základě toho přidala ještě 2x tolik krupice, tedy ne 60g ale 180g. Pak jsem to ještě dala zachlafit na 1 hod. do chladničky a teprve pak z toho tvarovala knedlíky. Po vyjmutí z chladničky se z toho daly vytvarovat aspoň trochu lžící knedlíku ale také žádná sláva. Chutově mě to také moc neoslovilo. Vícekrát tento recept nezopakuji.
Automaticky přeloženo
Ackoliv jsem do testa dala 2x tolik krupice, nepodarilo se mi udelat kulate knedliky, ale spis takove obri halusky, ktere jsem ze lzicky nechavala spadnout rovnou do hrnce, nicmene i tak byly knedliky chutove vyborne. Omacku jsem udelala z ostruzin s trochou solamylu, aby z toho nebyla polevka a bylo to dokonale. Určitě se k receptu jeste vratim 👍
výborné