HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Pstruh

Pstruh je sladkovodní ryba, která má ráda rychle tekoucí vody, v nichž si hraje na sportovce. Proto má také pevné a svalnaté tělo. Má výborné chuťové vlastnosti a nemusí se ani příliš kořenit. Jeho narůžovělé maso je tvořeno jemnými vlákny s drobnými kostičkami. Obsahuje málo tuku, za to mnoho dalších zdraví prospěšných látek, jako bílkoviny, vláknina, vápník, vit. C a E. Je velmi vhodný pro redukční dietu a snižování cholesterolu v krvi, plynatosti. Podporuje trávení a zpevňuje kosti. Čerstvého pstruha poznáte tak, že maso pruží. Základní úprava: Kvůli jemnosti masa se poměrně rychle rozvaří či rozpadne. Neodkrojujte tedy ploutvičky, udrží pěkně tvar. Kůži můžete jemně nakrojit, aby se pořádně ugrilovala. Maso jen osolte či přidejte jemné bylinky a dejte nejlépe grilovat či péct.

Recepty, které obsahují Pstruh