![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem.
Pstruhy omyjte, osušte, opepřete a osolte. Do vykuchané břišní dutiny každého pstruha vložte 2 tenká kolečka citronu a najemno nasekanou čerstvou petrželovou nať.
Na větší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a 30 g másla na středním plameni. Jakmile je tuk rozpálený, vložte do pánve připravené pstruhy a opékejte z každé strany po dobu 3–4 minut na středním plameni.
Hotové pstruhy přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, který následně vložte do trouby předehřáté na 195–200 °C. Pečte po dobu 10–12 minut.
Po upečení vyjměte plech z trouby, pstruhy posypte lžící najemno nasekané pažitky a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními