
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Nejprve předehřejte troubu na 150 °C a poté uvařte bulgur podle návodu na obalu.
Než se bulgur uvaří, opláchněte filety, osušte je a osolte z obou stran.
Na přípravu marinády v misce smíchejte 2 lžíce limetkové šťávy s limetkovou kůrou, utřenými stroužky česneku, 2 lžícemi olivového oleje, chilli a pepřem. Misku dejte stranou.
V pánvi rozpalte zbylou lžíci olivového oleje, položte na ni pstruha kůží dolů a opékejte 3–4 minuty na středním plameni.
Poté pstruha otočte, polijte připravenou limetkovou marinádou a opékejte ještě další 2 minuty. Ihned poté pánev přemístěte do předehřáté trouby a pstruha dopečte při 140–150 °C 4–5 minut.
Připravte si salát smícháním uvařeného bulguru s brusinkami a mátou.
Hotový salát rozdělte do 2 talířů a podávejte s pečeným pstruhem.
*Pokud seženete čerstvé brusinky, nahraďte 100 g sušených 200–250 g čerstvých.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chutě jdou skvěle dohromady. Místo máty jsem použila koriandr.
moc mi tato kombinace chutí chutnala
Výborné dietní jídlo 😉