HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve předehřejte troubu na 150 °C a poté uvařte bulgur podle návodu na obalu.

2

Než se bulgur uvaří, opláchněte filety, osušte je a osolte z obou stran.

3

Na přípravu marinády v misce smíchejte 2 lžíce limetkové šťávy s limetkovou kůrou, utřenými stroužky česneku, 2 lžícemi olivového oleje, chilli a pepřem. Misku dejte stranou.

4

V pánvi rozpalte zbylou lžíci olivového oleje, položte na ni pstruha kůží dolů a opékejte 3–4 minuty na středním plameni.

5

Poté pstruha otočte, polijte připravenou limetkovou marinádou a opékejte ještě další 2 minuty. Ihned poté pánev přemístěte do předehřáté trouby a pstruha dopečte při 140–150 °C 4–5 minut.

6

Připravte si salát smícháním uvařeného bulguru s brusinkami a mátou.

7

Hotový salát rozdělte do 2 talířů a podávejte s pečeným pstruhem.

8

*Pokud seženete čerstvé brusinky, nahraďte 100 g sušených 200–250 g čerstvých.

TIP
Pečeného pstruha se salátem servírujte s najemno nasekanou chilli papričkou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

iv_svv
24. srpna 2021

Chutě jdou skvěle dohromady. Místo máty jsem použila koriandr.

majinka27
22. srpna 2021

moc mi tato kombinace chutí chutnala

Jan Hellinger
02. července 2021

Výborné dietní jídlo 😉

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních