HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Mrkev oloupejte a nakrájejte na hrubší kolečka. Celer očistěte a nakrájejte na větší kostky. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte na čtvrtky. Česnek oloupejte a petrželovou nať omyjte.

2

Připravené ingredience dejte do kuchyňského mixéru a nasekejte najemno. Poté přidejte vejce a maso a dochuťte solí a pepřem. Mixujte, dokud se směs nepropojí a nebude mít hladší konzistenci.

3

Nachystejte si velkou pánev a dejte do ní olej. Troubu předehřejte na 180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

4

Z masové směsi tvarujte kuličky (cca 40 ks) a pokládejte je na talíř. Jakmile budete mít kuličky hotové, pánev rozehřejte na středním až silném plameni. Kuličky opékejte cca 3–4 minuty dozlatova a poté je přendejte na připravený plech. Dejte do trouby a pečte 15–20 minut při 170–180 °C.

5

Mezitím si připravte omáčku: Do pánve, ve které se opékaly kuličky, nalijte 400 ml vývaru a ve zbylých 100 ml rozmíchejte hrašku. Jakmile vývar v pánvi zavaří, za pomoci vařečky seškrábejte výpek z kuliček, přidejte hrašku a zamíchejte. Nechte provařit cca 20 minut na mírném plameni, poté přidejte sójovou omáčku a hořčici a dochuťte solí a pepřem.

6

Hotové kuličky zalijte omáčkou a podávejte.

TIP
Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší a sušenými brusinkami (nejlépe bez cukru). Pokrm můžete také posypat najemno nasekanou čerstvou pažitkou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních