
Energetický komplex

Mrkev oloupejte a nakrájejte na hrubší kolečka. Celer očistěte a nakrájejte na větší kostky. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte na čtvrtky. Česnek oloupejte a petrželovou nať omyjte.
Připravené ingredience dejte do kuchyňského mixéru a nasekejte najemno. Poté přidejte vejce a maso a dochuťte solí a pepřem. Mixujte, dokud se směs nepropojí a nebude mít hladší konzistenci.
Nachystejte si velkou pánev a dejte do ní olej. Troubu předehřejte na 180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Z masové směsi tvarujte kuličky (cca 40 ks) a pokládejte je na talíř. Jakmile budete mít kuličky hotové, pánev rozehřejte na středním až silném plameni. Kuličky opékejte cca 3–4 minuty dozlatova a poté je přendejte na připravený plech. Dejte do trouby a pečte 15–20 minut při 170–180 °C.
Mezitím si připravte omáčku: Do pánve, ve které se opékaly kuličky, nalijte 400 ml vývaru a ve zbylých 100 ml rozmíchejte hrašku. Jakmile vývar v pánvi zavaří, za pomoci vařečky seškrábejte výpek z kuliček, přidejte hrašku a zamíchejte. Nechte provařit cca 20 minut na mírném plameni, poté přidejte sójovou omáčku a hořčici a dochuťte solí a pepřem.
Hotové kuličky zalijte omáčkou a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné.