HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Chřest

Chřest je typickou evropskou plodinou. V obchodech tak narazíte i na český chřest. Rozlišujeme tři druhy dle způsobu pěstování – bílý (jemnější), zelený (výrazný) a fialový. Je nejcennější jarní zeleninou, která vám dodá stopové prvky jako draslík, zinek či fosfor. Blahodárně působí na kůži a orgány spojené s látkovou výměnou. Veškeré škodliviny odplaví z těla pryč. Čerstvý chřest je pevný, neohebný a stonky o sebe vržou a hlavičky nejsou uvadlé a rozvité. Základní úprava: Chřest připravíte tak, že stonky zbavte dřevitých konců, většinou se jedná o 2 až 3 cm spodní části. Poté jej blanšírujte, zapékejte, grilujte, použijte čerstvý do salátů či polévek.

Recepty, které obsahují Chřest