Chřestová polévka
15 min
20 min
Snadné
6 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 141 Kcal
- 3 g bílkovin
- 9 g tuků
- 11 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje společně s máslem.
Přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte cca 5 minut.
Z chřestu odkrojte dřevnaté konce a nakrájejte ho na kousky (pár vršků si nechte na ozdobu).
Osmaženou cibulku v hrnci zalijte vývarem, přidejte nakrájený chřest a polévku vařte 10-15 minut pod pokličkou.
Zkontrolujte, jestli je chřest dostatečně měkký (asi jako brambory). Pokud ne, vařte do změknutí. Pokud ano, odstavte hrnec, přidejte špetku muškátového oříšku a rozmixujte dohladka.
Podávejte s opečenými vršky chřestu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
přidala jsem trochu smetany a top
Treba rozhodne použiť viac ako 150g chřestu inak to nemá moc výraznú chuť.
Polévku jsme si zamilovali, rychlá a výborná. Na zjemnění jsem přidala do horké ale ne vařicí polévky ještě smetanu a krátce prohřála ale už se nesmí vařit a osmažila krutonky a polévka zmizela ihned. zkoušení později i z bílého chřestu a ta je méně výrazná. ze zeleného je mnohem lepsi.