🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 141 Kcal
  • 3 g bílkovin
  • 9 g tuků
  • 11 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

6 porcí

Štítky

Postup přípravy

1

V hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje společně s máslem.

2

Přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte cca 5 minut.

3

Z chřestu odkrojte dřevnaté konce a nakrájejte ho na kousky (pár vršků si nechte na ozdobu).

4

Osmaženou cibulku v hrnci zalijte vývarem, přidejte nakrájený chřest a polévku vařte 10-15 minut pod pokličkou.

5

Zkontrolujte, jestli je chřest dostatečně měkký (asi jako brambory). Pokud ne, vařte do změknutí. Pokud ano, odstavte hrnec, přidejte špetku muškátového oříšku a rozmixujte dohladka.

6

Podávejte s opečenými vršky chřestu.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Dobilenka
06. srpna 2020

přidala jsem trochu smetany a top

hodnocení_1186846
LenHad
31. května 2020

Treba rozhodne použiť viac ako 150g chřestu inak to nemá moc výraznú chuť.

mililinka
04. května 2020

Polévku jsme si zamilovali, rychlá a výborná. Na zjemnění jsem přidala do horké ale ne vařicí polévky ještě smetanu a krátce prohřála ale už se nesmí vařit a osmažila krutonky a polévka zmizela ihned. zkoušení později i z bílého chřestu a ta je méně výrazná. ze zeleného je mnohem lepsi.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních