Chřestová polévka
15 min
20 min
Snadné
6 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 141 Kcal
- 3 g bílkovin
- 9 g tuků
- 11 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje společně s máslem.
Přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte cca 5 minut.
Z chřestu odkrojte dřevnaté konce a nakrájejte ho na kousky (pár vršků si nechte na ozdobu).
Osmaženou cibulku v hrnci zalijte vývarem, přidejte nakrájený chřest a polévku vařte 10-15 minut pod pokličkou.
Zkontrolujte, jestli je chřest dostatečně měkký (asi jako brambory). Pokud ne, vařte do změknutí. Pokud ano, odstavte hrnec, přidejte špetku muškátového oříšku a rozmixujte dohladka.
Podávejte s opečenými vršky chřestu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vyborne
Výborná. Příště dám jen o trošku víc chřestu, aby byl v polévce výraznější 🙂
Dala jsem 500g chřestu 😋👍