HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 418 Kcal
  • 31 g bílkovin
  • 11 g tuků
  • 47 g sacharidů

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Troubu dejte předehřívat na 165 °C a vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm).

2

Poté si nakrájejte fenyklovou bulvu na tenké plátky, pórek nakrájejte na menší kousky a česnek a tymián nasekejte najemno.

3

Výhonky chřestu omyjte a každému odkrojte cca 3 cm od dolního konce.

4

Následně si dejte vařit quinou: nasypte ji do hrnce, zalijte 1,5 l vody, osolte, přiveďte k varu a nechte vařit 10–12 minut na středním plameni.

5

Mezitím dejte péct tresku – všechny filety omyjte, osušte, posypte solí a pepřem, naskládejte na vyložený plech a dejte péct do předehřáté trouby na 10–11 minut při 160–165 °C.

6

Během vaření quinoy a pečení tresky si připravte zeleninovou směs. Ve větší pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájený fenykl a opékejte ho 2 minuty na středním plameni. Poté do pánve přidejte nakrájený pórek a vše opékejte další 1 minutu.

7

Následně přidejte nasekaný česnek, tymián a citronovou kůru, promíchejte, výslednou směs zalijte rýžovou smetanou a kuřecím vývarem a celý obsah pánve vařte 3–4 minuty na středním plameni.

8

Nakonec do pánve přidejte chřest, podle chuti směs osolte a opepřete, promíchejte a vařte ještě 2 minuty. Poté vypněte ohřev a pánev prozatím přiklopte pokličkou.

9

Uvařenou quinou sceďte, rozdělte ji do 4 talířů, ke každé porci přidejte pečenou tresku a zeleninovou směs z pánve a podávejte.

TIP
Na přípravu receptu jsme použili filety čerstvé, můžete však použít i mražené – v takovém případě nechte filety nejprve rozmrznout při pokojové teplotě a v troubě je pak nechte o 10 minut déle, než kolik uvádí základní postup.
Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních