

Salát s chřestem a jogurtovým dresinkem
15 min
35 min
Snadné
2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 555 Kcal
- 21 g bílkovin
- 36 g tuků
- 38 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g zeleného chřestu
- 100 g čerstvých špenátových listů
- 60 g celozrnné rýže
- ½ červená cibule
- 1× avokádo
- 30 g dýňových semínek
- 2× vejce
Štítky
Postup přípravy
Rýži propláchněte, dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte po dobu uvedenou na obalu (cca 25-35 minut, záleží na druhu rýže).
Rozehřejte lžíci olivového oleje v pánvi a a orestujte na ní zelený chřest společně se špenátovými listy, cca 3 minuty.
Špenátové listy z pánve vyjměte a dejte je stranou. Chřest v pánvi opékejte zhruba dalších 5 minut, dokud nebude měkký, ale stále ještě křupavý.
Vajíčka uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte na kolečka.
Připravte si dresink. Smíchejte bílý jogurt, sůl, citronovou šťávu a med.
Rýži, opečený chřest a špenátové listy rozdělte do dvou misek.
Do každé misky přidejte cibuli, vejce a avokádo.
Polijte dresinkem, přidejte dýňová semínka a nakrájená avokádo a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Tak tohle je pochoutka. Dělala jsem ho před týdnem a mám na něj opět chuť!
Automaticky přeloženo
Tento recept je za mě naprostá bomba💣. Je rychlý jednoduchý a zasytí. Jen jsem si jej malinko upravila, nedávala jsem chřest, špenát jsem dávala mražený a přidala jsem cizrnu, kukuřici a hrášek. +tip - do dipu přidejte bazalku nebo jiné bylinky, chutná to líp 😘💯
Zdravá bomba a moc chutná i bez rýže.