🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 555 Kcal
  • 21 g bílkovin
  • 36 g tuků
  • 38 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Rýži propláchněte, dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte po dobu uvedenou na obalu (cca 25-35 minut, záleží na druhu rýže).

2

Rozehřejte lžíci olivového oleje v pánvi a a orestujte na ní zelený chřest společně se špenátovými listy, cca 3 minuty.

3

Špenátové listy z pánve vyjměte a dejte je stranou. Chřest v pánvi opékejte zhruba dalších 5 minut, dokud nebude měkký, ale stále ještě křupavý.

4

Vajíčka uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte na kolečka.

5

Připravte si dresink. Smíchejte bílý jogurt, sůl, citronovou šťávu a med.

6

Rýži, opečený chřest a špenátové listy rozdělte do dvou misek.

7

Do každé misky přidejte cibuli, vejce a avokádo.

8

Polijte dresinkem, přidejte dýňová semínka a nakrájená avokádo a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

CatherineM
31. března 2020

super recept :)

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních