Grilovaný chřest
15 min
6 min
Snadné
3 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 149 Kcal
- 8 g bílkovin
- 11 g tuků
- 4 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Postup přípravy
Důkladně rozpalte gril.
Chřest omyjte, oloupejte a z každého výhonku odkrojte zdřevnatělý konec (jedná se o cca 2–3cm spodní část chřestu).
Takto připravené výhonky chřestu rozložte na rozpálený gril (můžete použít i kontaktní gril) a grilujte 3 minuty z jedné strany. Poté výhonky otočte a grilujte ještě další 3 minuty.
Po ogrilování chřest vložte do větší mísy. Přidejte najemno nasekanou pažitku, 1 lžíci olivového oleje, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a sůl a promíchejte.
Nakonec chřest rozdělte do jednotlivých talířů, na každou porci rozdrobte fetu a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními