HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Vanilkový lusk

Lusk vanilky pochází z popínavé orchideje, která roste na východním pobřeží v Jižní Americe. Pravá vanilka je příjemně nasládlá, díky čemuž se ve velké míře používá pro přípravu koláčů, zmrzliny a nejrůznějších dezertů. V lidovém léčitelství používá jako prostředek k nabuzení organismu, podpoře srdce, ke snižování horečky. Obsahuje bílkoviny, sacharidy, tuk, sodík, vápník, draslík, fosfor, hořčík, železo, měď, mangan, vitamin B, omega 3, omega 6 kyseliny a vanilin. Podporuje imunitní systém, má antiseptické účinky, zlepšuje soustředění, prokrvuje končetiny, zkvalitňuje spánek a používá se jako přírodní afrodiziakum a antidepresivum. Základní úprava: Z vanilkového lusku použijete především dřeň, která je nejcennější, a získáte ji rozkrojením lusku a tupou stranou nože ji vyškrábete. Ta se přidává do sladkých pokrmů nebo alkoholických nápojů.

Recepty, které obsahují Vanilkový lusk