HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 390 Kcal
  • 11 g bílkovin
  • 16 g tuků
  • 51 g sacharidů

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Do rendlíku nalijeme mléko a přidáme rýži.

2

Přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme al dente ("na skus") cca 10 minut.

3

Poté vmícháme kardamon, semínka z vanilkového lusku a krátce povaříme (cca minutu).

4

Přisypeme nasekané mandle s medem, promícháme a odstavíme.

5

Hotovou rýži rozdělíme do čtyř misek nebo hrnečků a podáváme posypané skořicí.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Zuzana Kocurkováflag cs
14. dubna 2021

Poprvé jsem mohla v receptu použít kardamom a byla jsem zvědavá. Výsledek je prudce mňamy, zejména právě díky němu a vanilce.

Ivana Vaníkováflag cs
21. února 2021

Výborná snídaně👍doporučuji vyzkoušet.Rýži jsem vařila déle,cca 20 minut.

Uhuflag cs
16. února 2021

Veľmi chutné, no odporúčam namočiť ryžu skôr, ako ju budete variť (aby nebola tvrdá musel som ju variť 2 krát dlhšie).

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních