Košík je prázdný
Mléčná rýže s kardamonem
- 5 min
- 15 min
- Snadné
- 4 porce
Také hned po ránu rádi podléháte různým snídaňovým vůním, od čerstvého pečiva přes neodolatelnou vůni kávy? Pak si tento recept na mléčnou rýži přímo zamilujete, protože obsahuje hned tři druhy omamného koření. Jedním z nich je kardamon, který nejen krásně voní, ale má i blahodárné účinky na naše zdraví.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 398 kcal
- 10 g bílkovin
- 15 g tuků
- 53 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Do rendlíku nalijte mléko a přidejte rýži. Přiveďte k varu a za stálého míchání uvařte al dente („na skus“ – cca 13 minut na středním plameni).
2
Vmíchejte kardamon, semínka z vanilkového lusku a krátce povařte (cca 1 minutu na středním plameni).
3
Nakonec do směsi přidejte nasekané mandle s medem, promíchejte a odstavte.
4
Hotovou rýži rozdělte do 4 misek nebo hrnečků a podávejte posypané skořicí.
TIP
Pokrm můžete před podáváním ozdobit libovolným ovocem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
veľmi voňavá a chutná kaša
Dobré, ale více mi asi chutná rýžová kaše na jiné způsoby.
Poprvé jsem mohla v receptu použít kardamom a byla jsem zvědavá. Výsledek je prudce mňamy, zejména právě díky němu a vanilce.