
Miska velká Salt & Pepper Artisan – modrá

Kardamom je plod kardamomu obecného. Přezdívá se mu královna chuti a po šafránu a vanilce je třetím nejdražším kořením na světě. Známé jsou dvě varianty – černá a zelená. Černá patří do indické, čínské a vietnamské kuchyně, zelená do nasládlých pokrmů v zemích jižní Asie. V obchodě narazíte už na namletý kardamom, ale doporučujeme kupovat celé plody a drtit je až těsně před použitím. Už od pradávna byl kardamom používán i jako léčivo, má pozitivní účinky proti krečím, chrání žaludeční sliznici a podporuje nervovou soustavu. Obsahuje významné organické kyseliny, vitaminy např. skupiny B, z minerálů vápník, hořčík, železo atd. V kuchyni karadmom využijete při přípravě orientálních pokrmů, ale také zvýrazni chuť jím můžete pečivo, zmrzliny, kompotů či ovocných salátů.
Získejte sezónní recepty
a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě
jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem