Ovesné mléko – základní recept
25 min
1 min
Snadné
5 porcí
Poslední dobou prožívá ovesné mléko svou chvíli slávy a my moc dobře chápeme proč. Zkuste trochu ulevit peněžence a připravte si naší domácí verzi, která chuťově hravě předčí tu kupovanou.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 89 Kcal
- 3,2 g bílkovin
- 1,7 g tuků
- 14,1 g sacharidů
Suroviny
5 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Vločky zalijte 200 ml vroucí vody, přidejte špetku soli a dejte na 15 minut stranou.
2
Vločky sceďte a zbylou vodu vylijte.
3
Vločky přemístěte do výkonného mixéru, přidejte další cca 1 litr vody a mixujte 1,5–2 minuty dohladka.
4
Až budou všechny vločky rozmixovány, přelijte mléko do sklenice.
5
Skladujte maximálně 3–4 dny v lednici.
TIP
Pokud chcete mít mléko bez kousíčků, stačí ho 2×–3× přecedit přes bavlněnou utěrku.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
super,jen jsem udělala menší porci z 15g vloček a 125ml vody,sůl jsem nepřidávala,udělala jsem si z toho jáhlovou kaši,výborný🧡
Vločky mixuji nasucho a nasypu do maličké skleničky mlékem. V práci si na minutu směs povařím a přidám ovoce nebo zavařeninu. Super kaše 😉
Chutná to jako voda s moukou a to jsem to přisladila medem.