Těsto na pizzu
80 min
15 min
Snadné
4 kusy

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 503 Kcal
- 19 g bílkovin
- 6 g tuků
- 66 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si smíchejte obě mouky ve větší míse, kde posléze budete hníst těsto.
Následně si připravte kvásek. Do malé misky rozdrobte čerstvé droždí, přilijte cca 100 ml vlažné vody, přidejte 3 lžíce smíchaných mouk a zamíchejte. Nechte 15 minut kynout v pokojové teplotě.
Vykynutý kvásek poté přidejte do větší mísy k moukám. Přilijte zbylých 350 ml vody, 2 lžíce olivového oleje a 12 g soli. Hněťte, dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne kompaktní těsto. Poté mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto odležet v pokojové teplotě, dokud se jeho objem nezdvojnásobí (potrvá to cca 1 hodinu).
Pracovní desku si posypte 50 g mouky. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučenou pracovní desku a rozdělte na požadovaný počet dílů. Každý díl vyválejte a vytáhněte na tenkou placku. Uvedené množství ingrediencí vyjde na 4 menší nebo 2 větší pizzy.
Hotové těsto potřete a posypte libovolným toppingem a pizzu pečte v předehřáté troubě 10–15 minut při 300 °C (nebo nejvyšší možné teplotě), dokud těsto není krásně zlatavé.
Po upečení pizzu vytáhněte z trouby a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
👍
Moc dobra :) priste udelam z poloviny ;) mela jsme dve takove velke “placky” :) coz sama nesnim, tak uvidim, zda bude chutnat i druhy den v praci za studena 🤞🤞🤞
Výborné těsto, na jeden plech stačí poloviční dávka, zkoušela jsem i ochucené pizza housky a zůstali krásně měkké a voňavé celý týden.