Kynuté lívance se švestkami a zakysanou smetanou
- 75 min
- 24 min
- Snadné
- 6 porcí
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 178Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 382 kcal
- 19 g bílkovin
- 5 g tuků
- 60 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Mouku prosejte do větší zadělávací mísy. Uprostřed udělejte důlek a do důlku rozdrobte droždí. K droždí přilijte 150–200 ml vlažného mléka a přisypte 2 lžičky třtinového cukru a sůl. Ze směsi nechte vzejít kvásek (potrvá to 5–10 minut).
Poté do mísy nalijte zbytek vlažného mléka. Vzniklé těsto zamíchejte, mísu přikryjte utěrkou a těsto dejte na cca 45–60 minut vykynout na teplé místo.
Vykynuté těsto nalévejte lžící na lívanečník* nebo pánev s nepřilnavým povrchem a opékejte 2 minuty z každé strany na středním plameni.
Hotové lívance rozdělte do 6 talířů a podávejte.
*Pokud používáte starší lívanečník, vymažte ho před pečením olejem nebo tukem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chuťově nic moc a je téměř nemožné je propéct tak akorát.
Livanecky budu chutnat az zitra, nicmene mi daly poradne zabrat! Mam livanecnik s neprilnavym povrchem a i tak jsem radeji potrela kok.olejem. Livancu by bylo dost ( z pul kila mouky), asi tak 20. Nicmene jsem prvni 2 varky musela vyhodit, jelikoz se poradne nepropekly - je nutne mit rozpalenou panev na slaby plamen a odhadnout mnozstvi testa (stejny postup jako na palacinky). Spokojena jsem byla az s posledni varkou. Urcite ale zkusim znovu.