Kynuté lívance se švestkami a zakysanou smetanou
75 min
24 min
Snadné
6 porcí


Jíme zdravě ve městě i na venkově
Strana 178Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 382 Kcal
- 19 g bílkovin
- 5 g tuků
- 60 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Mouku prosejte do větší zadělávací mísy. Uprostřed udělejte důlek a do důlku rozdrobte droždí. K droždí přilijte 150–200 ml vlažného mléka a přisypte 2 lžičky třtinového cukru a sůl. Ze směsi nechte vzejít kvásek (potrvá to 5–10 minut).
Poté do mísy nalijte zbytek vlažného mléka. Vzniklé těsto zamíchejte, mísu přikryjte utěrkou a těsto dejte na cca 45–60 minut vykynout na teplé místo.
Vykynuté těsto nalévejte lžící na lívanečník* nebo pánev s nepřilnavým povrchem a opékejte 2 minuty z každé strany na středním plameni.
Hotové lívance rozdělte do 6 talířů a podávejte.
*Pokud používáte starší lívanečník, vymažte ho před pečením olejem nebo tukem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Livanecky budu chutnat az zitra, nicmene mi daly poradne zabrat! Mam livanecnik s neprilnavym povrchem a i tak jsem radeji potrela kok.olejem. Livancu by bylo dost ( z pul kila mouky), asi tak 20. Nicmene jsem prvni 2 varky musela vyhodit, jelikoz se poradne nepropekly - je nutne mit rozpalenou panev na slaby plamen a odhadnout mnozstvi testa (stejny postup jako na palacinky). Spokojena jsem byla az s posledni varkou. Urcite ale zkusim znovu.