HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %

Strana 178Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 382 kcal
  • 19 g bílkovin
  • 5 g tuků
  • 60 g sacharidů

Přírodní společník pro zdraví i pohodu – Reishi

  • Podporuje imunitu
  • Chrání srdce
  • Zmírňuje stres
Více informací

Suroviny

6 porcí

Krása nikdy nechutnala lépe! Vsaďte na kolagen s mangovou příchutí

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Silné nehty
Více informací

Štítky

banner image

Postup přípravy

1

Mouku prosejte do větší zadělávací mísy. Uprostřed udělejte důlek a do důlku rozdrobte droždí. K droždí přilijte 150–200 ml vlažného mléka a přisypte 2 lžičky třtinového cukru a sůl. Ze směsi nechte vzejít kvásek (potrvá to 5–10 minut).

2

Poté do mísy nalijte zbytek vlažného mléka. Vzniklé těsto zamíchejte, mísu přikryjte utěrkou a těsto dejte na cca 45–60 minut vykynout na teplé místo.

3

Vykynuté těsto nalévejte lžící na lívanečník* nebo pánev s nepřilnavým povrchem a opékejte 2 minuty z každé strany na středním plameni.

4

Hotové lívance rozdělte do 6 talířů a podávejte.

5

*Pokud používáte starší lívanečník, vymažte ho před pečením olejem nebo tukem.

TIP
Lívance podávejte s pečenými pasírovanými švestkami a nokem zakysané smetany. Švestky vypeckujte, vařte v hrnci se se lžičkou medu 40 minut při mírném plameni a pak nechte zapéct 15 minut v předehřáté troubě při 170–180 °C.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Katka Bartošová
17. listopadu 2022

Chuťově nic moc a je téměř nemožné je propéct tak akorát.

Jana Hubová
13. května 2021

Livanecky budu chutnat az zitra, nicmene mi daly poradne zabrat! Mam livanecnik s neprilnavym povrchem a i tak jsem radeji potrela kok.olejem. Livancu by bylo dost ( z pul kila mouky), asi tak 20. Nicmene jsem prvni 2 varky musela vyhodit, jelikoz se poradne nepropekly - je nutne mit rozpalenou panev na slaby plamen a odhadnout mnozstvi testa (stejny postup jako na palacinky). Spokojena jsem byla az s posledni varkou. Urcite ale zkusim znovu.

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních