HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ze spíže se slevou 67 %

Strana 112Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 303 kcal
  • 11 g bílkovin
  • 9 g tuků
  • 51 g sacharidů

Hydratace a omlazení s každým douškem našeho kolagenu

  • Proti vráskám
  • Proti celulitidě
  • Skvělá chuť, žádná rybina
Více informací

Suroviny

8 kusů

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

V hrníčku si smíchejte 150 ml vlažného mléka, sušené droždí a třtinový cukr. Hrníček dejte na chvíli stranou a nechte vzejít kvásek (potrvá to přibližně 4–5 minut). Mezitím si do hnětací nádoby pro kuchyňský robot prosejte 500 g žitné mouky, přidejte 2 lžičky soli, vejce a olivový olej a vše promíchejte. Až v hrníčku vzejde kvásek, přidejte ho do směsi v hnětací nádobě společně se zbylými 250 ml vlažného mléka. Poté na kuchyňský robot nasaďte hnětací hák, spusťte nízké otáčky a nechte těsto pomalu zpracovávat cca 2–3 minuty.

2

Po prohnětení těsta zakryjte celou nádobu utěrkou, dejte na teplé místo a nechte 60 minut kynout. Mezitím si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem.

3

Vykynuté těsto vyklopte na vál pomoučený žitnou moukou a zde těsto hněťte rukama cca 2 minuty, dokud se nepřestane lepit;

4

pokud bude potřeba, přidejte více mouky. Následně z těsta vytvarujte 8 stejně velkých bulek, které skládejte na vyložený plech. Až spotřebujete všechno těsto, přikryjte bulky utěrkou a nechte ještě 15 minut kynout. Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C.

5

Vykynuté bulky posypte dýňovými semínky, plech přemístěte do předehřáté trouby a pečte 25 minut při 190–200 °C dozlatova.

TIP
S celožitným těstem se pracuje trochu hůře než s jinými druhy těsta. Pokud nejste zvyklí pracovat s celožitným těstem bez žitného kvásku, můžete nahradit ½ uvedeného množství žitné mouky jemně mletou moukou špaldovou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních