![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Reishi](https://jz.img0.cz/media/product/img/reishi-small_zQwRALo.png.276x276_q85_crop.png)
V hrníčku si smíchejte 150 ml vlažného mléka, sušené droždí a třtinový cukr. Hrníček dejte na chvíli stranou a nechte vzejít kvásek (potrvá to přibližně 4–5 minut). Mezitím si do hnětací nádoby pro kuchyňský robot prosejte 500 g žitné mouky, přidejte 2 lžičky soli, vejce a olivový olej a vše promíchejte. Až v hrníčku vzejde kvásek, přidejte ho do směsi v hnětací nádobě společně se zbylými 250 ml vlažného mléka. Poté na kuchyňský robot nasaďte hnětací hák, spusťte nízké otáčky a nechte těsto pomalu zpracovávat cca 2–3 minuty.
Po prohnětení těsta zakryjte celou nádobu utěrkou, dejte na teplé místo a nechte 60 minut kynout. Mezitím si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem.
Vykynuté těsto vyklopte na vál pomoučený žitnou moukou a zde těsto hněťte rukama cca 2 minuty, dokud se nepřestane lepit;
pokud bude potřeba, přidejte více mouky. Následně z těsta vytvarujte 8 stejně velkých bulek, které skládejte na vyložený plech. Až spotřebujete všechno těsto, přikryjte bulky utěrkou a nechte ještě 15 minut kynout. Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C.
Vykynuté bulky posypte dýňovými semínky, plech přemístěte do předehřáté trouby a pečte 25 minut při 190–200 °C dozlatova.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními