🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Řapíkatý celer

Řapíkatý celer se začal pěstovat v Itálii. Je to méně známý brácha bulvovitého celeru s charakteristickou chutí. Má ale tužší vlákna. Vůní připomíná oříšky. Narazit můžete jak na bělený, tak nebělený celer – ten je více zelený a je častější, má silnější aroma a výraznější vlákna. Při nákupu dejte pozor, aby byl napnutý a křehký. Vitaminu C obsahuje víc jak citron, dále vit. sk. B, K, E a mnoho min. látek. Našemu zdraví přispívá tak, že pomáhá trávicímu traktu, který zároveň dezinfikuje. Pomáhá i rozpouštět hleny a uplatní se u mnoha onemocnění. Základní úprava: Řapíkatý celer připravíte taj, že odkrojíte spodní část, celer se rozpadne na jednotlivé řapíky. Ty poté umyjte a odstraňte vlákna, buď odtržením, nebo škrabkou. Nejlépe chutná glazovaný.

Recepty, které obsahují Řapíkatý celer