Košík je prázdný
Řapíkatý celer
Řapíkatý celer se začal pěstovat v Itálii. Má tužší vlákna než bulvový celer. Vůní připomíná oříšky. Narazit můžete jak na bělený, tak nebělený celer – ten je více zelený a je častější, má silnější aroma a výraznější vlákna. Při nákupu dejte pozor, aby byl napnutý a křehký. Vitaminu C obsahuje víc jak citron, dále vit. sk. B, K, E a mnoho min. látek. Našemu zdraví přispívá tak, že pomáhá trávicímu traktu, který zároveň dezinfikuje. Pomáhá i rozpouštět hleny a uplatní se u mnoha onemocnění. Řapíkatý celer připravíte taj, že odkrojíte spodní část, celer se rozpadne na jednotlivé řapíky. Ty poté umyjte a odstraňte vlákna, buď odtržením, nebo škrabkou. Nejlépe chutná glazovaný.