Fazolová polévka s dýní
15 min
25 min
Snadné
4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 426 Kcal
- 22 g bílkovin
- 13,1 g tuků
- 56,3 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Všechnu zeleninu očistěte. Pokud použijete dýni Hokkaido, nemusíte ji loupat.
Cibuli nakrájejte najemno, mrkev a celer na menší kostky a dýni na větší kostky, aby se během vaření úplně nerozvařila. Česnek nakrájejte na plátky.
Fazole z plechovky sceďte.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, celer a mrkev a opékejte 5 minut na středním plameni.
Přidejte česnek, rajčatový protlak, dýni a scezené fazole a opékejte další 1 minutu.
Vše zalijte vývarem. Vařte 15–20 minut na mírném plameni.
Do jednotlivých misek připravte čerstvé listy špenátu, ty zalijte ještě teplou polévkou a na závěr posypejte parmazánem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Opravdu výborná. Malou část zeleniny jsem rozmixovala pro hustší konzistenci a na závěr přidala lžičku bazalkového pesta. Mňam! 🙂
Výborná polévka!!! Přidala jsem navíc 1 ostravskou klobásu 90 % masa a byla to pecka. Zařadím mezi stálice
chutná