BĂlĂ© fazole
BĂlá fazole byla do Evropy dovezena z tropickĂ© Ameriky. Jedná se o dalšà ze 400 známĂ˝ch druhĹŻ fazolĂ, kterĂ˝m se pĹ™ezdĂvá maso chudĂ˝ch. Má krĂ©movou strukturu s jemnou, nasládlou chutĂ. S kroupami tvořà základ tradiÄŤnĂho ĹľidovskĂ©ho šouletu. Je pĹ™evážnĂ˝m zdrojem vitamĂnu B, vlákniny, Ĺľeleza, draslĂku a zinku. Podporuje dobrĂ© trávenĂ, je vhodná pĹ™i hubnoucĂch dietách. PĹ™ed vaĹ™enĂm je vhodnĂ© ji namoÄŤit na 8 aĹľ 12 hodin. PotĂ© vodu slijte a zalijte novou vodou. VaĹ™te 1 hodinu a pĹŻl. Pokud nemáte ÄŤasu nazbyt, zkuste ji pĹ™ipravit v tlakovĂ©m hrnci, ÄŤĂmĹľ dobu vaĹ™enĂ zkrátĂte na pouhĂ˝ch 20 minut. NejvĂce jĂ bude slušet sladkokyselá Ăşprava.