HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si připravte potřebné suroviny. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a kuřecí šunku nakrájejte na nudličky. Pažitku nasekejte najemno a nechte stranou.

2

Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni 2 lžíce olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Poté do hrnce přidejte šunku a opékejte další 3–4 minuty na středním plameni.

3

Jakmile je šunka opečená, přidejte k ní rajčatový protlak, sladkou mletou papriku a na kostičky nakrájené brambory. Vše opékejte na středním plameni 1 minutu.

4

Následně obsah hrnce zalijte 700 ml zeleninového vývaru, přidejte scezené červené a bílé fazole, sůl a pepř, stáhněte sílu plamene na mírný stupeň a hrnec přiklopte pokličkou. Směs nechte vařit do té doby, dokud brambory nezměknou, což potrvá cca 15–16 minut.

5

Po uplynutí času do hrnce přilijte 100 ml smetany na vaření, dle chuti směs osolte a opepřete, zvyšte sílu plamene na střední stupeň a nechte ještě 3–4 minuty provařit.

6

Jakmile je fazolový guláš provařený, vypněte plamen a podávejte. Jednotlivé porce guláše posypte před podáváním čerstvě nasekanou pažitkou.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Martina Dienerová
31. srpna 2021

Luxusní 😍

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních