HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

2

Palice česneku podélně rozkrojte, papriky rozpulte, očistěte a zbavte vnitřku, mrkev oloupejte a nakrájejte na větší kousky a rajčata omyjte. Vše dejte na plech, polijte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a promíchejte. Ujistěte se, že palice česneku jsou rozkrojenou částí dolů, a pečte 30–40 minut při 200–210 °C, dokud zelenina není hotová a mírně načernalá.

3

Mezitím vezměte větší hrnec, dejte do něj těstoviny, zalijte vodou, osolte a vařte cca 15 minut „na skus“.

4

Připravte si zapékací nádobu (cca 30 cm × 20 cm), vyložte ji pečicím papírem a dejte do ní uvařené těstoviny.

5

Jakmile je zelenina hotová, ponechejte teplotu trouby na 190–200 °C. Upečenou zeleninu dejte do mixéru společně s fazolemi, tekutinou z 1 plechovky fazolí a citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem. Vše rozmixujte v jemnou omáčku, nalijte na těstoviny a promíchejte.

6

Nyní připravte posypku: Mozzarellu natrhejte na menší kusy. Ve stolním mixéru rozmixujte strouhanku a petrželovou nať, poté přidejte mozzarellu a rozmixujte vše dohromady. Vzniklou směs rozprostřete po těstovinách a dejte zapéct na 20–30 minut při 190–200 °C. Pečte dozlatova.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lucyna Perłowska
08. dubna 2024

👌 Skvělé

Automaticky přeloženo

Hanka 21
20. ledna 2024

Výborný děkuji

hodnocení_1382150
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních