
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Palice česneku podélně rozkrojte, papriky rozpulte, očistěte a zbavte vnitřku, mrkev oloupejte a nakrájejte na větší kousky a rajčata omyjte. Vše dejte na plech, polijte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a promíchejte. Ujistěte se, že palice česneku jsou rozkrojenou částí dolů, a pečte 30–40 minut při 200–210 °C, dokud zelenina není hotová a mírně načernalá.
Mezitím vezměte větší hrnec, dejte do něj těstoviny, zalijte vodou, osolte a vařte cca 15 minut „na skus“.
Připravte si zapékací nádobu (cca 30 cm × 20 cm), vyložte ji pečicím papírem a dejte do ní uvařené těstoviny.
Jakmile je zelenina hotová, ponechejte teplotu trouby na 190–200 °C. Upečenou zeleninu dejte do mixéru společně s fazolemi, tekutinou z 1 plechovky fazolí a citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem. Vše rozmixujte v jemnou omáčku, nalijte na těstoviny a promíchejte.
Nyní připravte posypku: Mozzarellu natrhejte na menší kusy. Ve stolním mixéru rozmixujte strouhanku a petrželovou nať, poté přidejte mozzarellu a rozmixujte vše dohromady. Vzniklou směs rozprostřete po těstovinách a dejte zapéct na 20–30 minut při 190–200 °C. Pečte dozlatova.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními