HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě každý den se slevou 75 %

Strana 50Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 311 kcal
  • 12 g bílkovin
  • 9 g tuků
  • 46 g sacharidů

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Suroviny

4 porce

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Ve větším hrnci si rozehřejte 4 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli nakrájenou najemno a opékejte ji 2–3 minuty na mírném plameni.

2

Vše zaprašte celozrnnou moukou a promíchejte. Poté zvyšte sílu plamene na střední, přidejte uzenou papriku a muškátový oříšek. Zalijte vývarem a do hrnce přidejte cizrnu společně s fazolemi. Nechte 10–15 minut provařit.

3

Přisypte bulgur a vařte pod pokličkou dalších 10 minut na středním plameni.

4

Poté přilijte ovesnou smetanu.

5

Nakonec polévku rozmixujte a dochuťte solí a pepřem.

6

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte posypanou čerstvou petrželovou natí.

7

* Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice s typickou oříškovou chutí. Je lehce stravitelný a běžně dostupný.

TIP
Místo bulguru můžete stejným způsobem použít celozrnný kuskus.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Wioleta Żak
12. října 2022

Můj oblíbený, miluji to

Automaticky přeloženo

Renáta Bábiová
28. května 2022

Joj tohle jsem chtěla na mrkvovou s cizrnou

Automaticky přeloženo

hodnocení_1295773
Adéla Drozdíková
29. srpna 2021

nevýrazná chuť

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních