Veganské brownies
20 min
30 min
Snadné
20 porcí
Brownies už umíme snad na sto způsobů, ale jeden nám prozatím chyběl – pro vegany. A tak vzniklo veganské brownies z fazolí. Nepřijde do nich ani zrníčko mouky, protože tu nahradí ovesné vločky. Díky tomu je tahle laskomina lehká a nedrobí.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 144 Kcal
- 5 g bílkovin
- 7 g tuků
- 14 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
20 porcí
- 2× střední banán
- 80 g kokosového oleje v tuhém stavu
- 400 g předvařených bílých fazolí
- 150 ml ovesného mléka (můžete nahradit jiným rostlinným mlékem)
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 100 g mletých loupaných mandlí
- 150 g mletých ovesných vloček
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1 lžička vanilkového extraktu
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
2
Banány rozmixujte společně s kokosovým olejem a fazolemi. Poté přidejte mléko a mixujte ještě jednou dohladka.
3
V míse si smíchejte kypřicí prášek, mandle, ovesné vločky, kakao a vanilkový extrakt.
4
Obě směsi spojte a vytvořte hladké těsto.
5
Těsto nalijte na připravený plech a pečte 30 minut při 170 °C.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobré, chutnalo i ročnímu synovi, kvůli němu jsem dala o banán víc. Dobrá je kombinace s lesním ovocem a řeckým jogurtem 😊
.
Přisladila jsem a dala jsem jen 1 banán, ale příště bych nahradila banán rozmixovanými jablky. Jinak za mě chuťově dobré, jen ten banán je moc cítit