Košík je prázdný
Veganské brownies
- 20 min
- 30 min
- Snadné
- 20 porcí
Brownies už umíme snad na sto způsobů, ale jeden nám prozatím chyběl – pro vegany. A tak vzniklo veganské brownies z fazolí. Nepřijde do nich ani zrníčko mouky, protože tu nahradí ovesné vločky. Díky tomu je tahle laskomina lehká a nedrobí.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 144 kcal
- 5 g bílkovin
- 7 g tuků
- 14 g sacharidů
Suroviny
20 porcí
- 2× střední banán
- 80 g kokosového oleje v tuhém stavu
- 400 g předvařených bílých fazolí
- 150 ml ovesného mléka (můžete nahradit jiným rostlinným mlékem)
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 100 g mletých loupaných mandlí
- 150 g mletých ovesných vloček
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1 lžička vanilkového extraktu
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
2
Banány rozmixujte společně s kokosovým olejem a fazolemi. Poté přidejte mléko a mixujte ještě jednou dohladka.
3
V míse si smíchejte kypřicí prášek, mandle, ovesné vločky, kakao a vanilkový extrakt.
4
Obě směsi spojte a vytvořte hladké těsto.
5
Těsto nalijte na připravený plech a pečte 30 minut při 170 °C.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborné!jen jsem měla málo vloček, přidala jsem zitnou mouku.Tak asi 50 gramů a skvěle
Bylo to nezvykle dobré. Přidala jsem však třtinový cukr a více kakaa. Jinak super recept.
Automaticky přeloženo