HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 603 Kcal
  • 20 g bílkovin
  • 21 g tuků
  • 82 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Jarní cibulku, mátu i petrželovou nať nasekejte nahrubo. Celerový řapík nakrájejte na drobné kostky. Z granátového jablka vyloupejte semínka a mrkev nastrouhejte na tenké plátky pomocí škrabky na brambory (anebo nakrájejte nožem na kostičky).

2

Kuskus zalijte 400 ml vroucí vody, zakryjte pokličkou a nechte odstát po dobu uvedenou na obalu (většinou se jedná o 5–10 minut).

3

Mezitím si na pánvi nasucho opražte mandlové plátky (stačí cca 5 minut na nízkém stupni ohřevu).

4

Uvařený kuskus smíchejte s nasekanou cibulkou, mátou, petrželovou natí, celerem, mrkví, semínky z granátového jablka a opraženými mandlovými plátky.

5

Nakonec přidejte šťávu z 1 citronu a 2 lžíce olivového oleje, osolte podle chuti a vše řádně promíchejte.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lucille
03. srpna 2020

Lehky salat, chuti se vyborne propoji, urcite ho zase nekdy udelam. Akorat jsem trochu trpela nad loupanim granatoveho jablka 😅

hodnocení_1175804
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních