Vanilkové rohlíčky z pohankové mouky
20 min
15 min
Snadné
70 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 50 Kcal
- 1 g bílkovin
- 4 g tuků
- 5 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Ze všech ingrediencí kromě stévie si připravíme těsto a necháme vychladit do druhého dne.
Poté těsto chvíli propracujeme rukama, aby máslo změklo a tvarujeme válečky, které rozdělujeme na menší části, které na krajích zahneme, abychom docílili tvar rohlíčků.
Rohlíčky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 160°C cca 12-15 minut.
Rohlíčky obalujeme v sypké stévii. Pokud nemáme obalujeme ve fruktóze nebo jemně mletém třtinovém cukru.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
měkké po 3 dnech a všem chutnaly
pokud mate radi chut pohanky, tak vse super 👍🏻
Mám otázku. Mám doba bohužel jen remosku. Teď docela nově.. Dají se péct i v ní? Popřípadě i jiné podobné recepty na cukroví? Jinak recept skvělí. Dělali jsme ho u rodičů a opravdu jsou dobré.