Špaldové vanilkové rohlíčky
20 min
15 min
Snadné
70 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 47 Kcal
- 1 g bílkovin
- 3 g tuků
- 4 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Podívejte se na přípravu receptu na videu
Štítky
Postup přípravy
Do větší mísy prosijeme mouku a přidáme k ní ořechy, máslo, sirup (nebo třtinový cukr), vejce se žloutkem a vanilkový extrakt. Všechny suroviny spojíme, z těsta vytvarujeme kuličku a zabalíme ji do potravinové folie. Těsto dáme odležet do lednice a to nejlépe do druhého dne.
Druhý den těsto vyndáme z lednice, prohněteme, rozdělíme na cca 8 stejných dílků a z každého dílku vyválíme váleček. Z válečků odkrajujeme cca 4 cm dlouhé kousky, které ohneme do tvaru rohlíčků nebo použijeme formu na rohlíčky.
Rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby na 170–180 °C. Pečeme cca 10–15 minut.
Hotové rohlíčky obalujeme ještě teplé v sypké stévii nebo například sušeném rýžovém mléce.
TIP: Pokud máte doma vanilkový lusk, použijte místo vanilkového extraktu semínka z něj.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nejsou špatné, s těstem se velmi dobře pracuje, rohlíčky se nelámou při obalovaní, ale chuťové jsou takové průměrné, na můj vkus možná moc ořechové, už jsem dělala lepší špaldové.
Jsou vynikající. Chodím užírat 🤣 Ze začátku problém je obalit,ale nechala jsem je trošičku déle v troubě, po vyndání chvilku počkala a pak šlo obalovat jak po másle 😊
Chuťově výborné. S těstem se pracovalo výborně. Ale nedali se ani obalit, drolili se v ruce. Po vychladnutí už se tak nelámali.