HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 47 Kcal
  • 1 g bílkovin
  • 3 g tuků
  • 4 g sacharidů

Suroviny

70 kusů

Podívejte se na přípravu receptu na videu

Postup přípravy

1

Do větší mísy prosijeme mouku a přidáme k ní ořechy, máslo, sirup (nebo třtinový cukr), vejce se žloutkem a vanilkový extrakt. Všechny suroviny spojíme, z těsta vytvarujeme kuličku a zabalíme ji do potravinové folie. Těsto dáme odležet do lednice a to nejlépe do druhého dne.

2

Druhý den těsto vyndáme z lednice, prohněteme, rozdělíme na cca 8 stejných dílků a z každého dílku vyválíme váleček. Z válečků odkrajujeme cca 4 cm dlouhé kousky, které ohneme do tvaru rohlíčků nebo použijeme formu na rohlíčky.

3

Rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby na 170–180 °C. Pečeme cca 10–15 minut.

4

Hotové rohlíčky obalujeme ještě teplé v sypké stévii nebo například sušeném rýžovém mléce.

5

TIP: Pokud máte doma vanilkový lusk, použijte místo vanilkového extraktu semínka z něj.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Klára Láchová
11. prosince 2021

Nejsou špatné, s těstem se velmi dobře pracuje, rohlíčky se nelámou při obalovaní, ale chuťové jsou takové průměrné, na můj vkus možná moc ořechové, už jsem dělala lepší špaldové.

Aneta Hoffmannová
05. prosince 2021

Jsou vynikající. Chodím užírat 🤣 Ze začátku problém je obalit,ale nechala jsem je trošičku déle v troubě, po vyndání chvilku počkala a pak šlo obalovat jak po másle 😊

hodnocení_1200969
Gabča Burdová
16. listopadu 2021

Chuťově výborné. S těstem se pracovalo výborně. Ale nedali se ani obalit, drolili se v ruce. Po vychladnutí už se tak nelámali.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních