![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Do větší mísy prosijeme mouku a přidáme k ní ořechy, máslo, sirup (nebo třtinový cukr), vejce se žloutkem a vanilkový extrakt. Všechny suroviny spojíme, z těsta vytvarujeme kuličku a zabalíme ji do potravinové folie. Těsto dáme odležet do lednice a to nejlépe do druhého dne.
Druhý den těsto vyndáme z lednice, prohněteme, rozdělíme na cca 8 stejných dílků a z každého dílku vyválíme váleček. Z válečků odkrajujeme cca 4 cm dlouhé kousky, které ohneme do tvaru rohlíčků nebo použijeme formu na rohlíčky.
Rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby na 170–180 °C. Pečeme cca 10–15 minut.
Hotové rohlíčky obalujeme ještě teplé v sypké stévii nebo například sušeném rýžovém mléce.
TIP: Pokud máte doma vanilkový lusk, použijte místo vanilkového extraktu semínka z něj.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jsou skvělé, před lety jsme je zkusili a od té doby už jiné neděláme. Akorát je neobalujeme ve stévii, ale ve vanilkovém cukru. Máma je každému chválí a doporučuje pokaždé, když přijde řeč na cukroví 😀
Může se použít místo javorového sirupu med.
dají se píct v silikonové formičce na vanilkové rohlíky?
Automaticky přeloženo