
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

V misce připravíme kvásek – ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí. Přidáme lžičku třtinového cukru a dáme stranou na teplé místo.
V míse smícháme obě mouky. Máslo rozšleháme s cukrem, mlékem, solí a žloutky a přidáme společně s kváskem k moukám. Nakonec vmícháme rozinky a vypracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě asi 40 minut.
Troubu předehřejeme na 190 °C. Z vykynutého těsta upleteme vánočku, dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme žloutkem a posypeme mandlemi.
Vánočku pečeme 35 minut při 180–190 °C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vánočka byla ještě ten den tvrdá, na druhý den se nedala jíst... Nevim zda jsem mela použít nějaké Bio mouky? Každopádně jsem postupovala podle receptu, příště vyzkouším asi klasické droždí místo práškového...🤷
Dobrá vánočka
Vanočka je super, dělám dvě 🙂