HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %

Strana 228Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 267 kcal
  • 6 g bílkovin
  • 11 g tuků
  • 37 g sacharidů

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací

Suroviny

15 porcí

Přírodní společník pro zdraví i pohodu – Reishi

  • Podporuje imunitu
  • Chrání srdce
  • Zmírňuje stres
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Připravte si kvásek: Ve 100 ml vlažného mléka rozmíchejte sušené droždí. Z připravených 80 g třtinového cukru odeberte 1 lžičku a vmíchejte ji do mléka s droždím. Vzniklou směs dejte na teplé místo a počkejte, než vzejde kvásek.

2

Mezitím si ve větší míse smíchejte celozrnnou i bílou špaldovou mouku.

3

Až vzejde kvásek, rozšlehejte si máslo společně se zbytkem třtinového cukru, zbylými 120 ml mléka, 2 žloutky a špetkou soli. Vzniklou směs přelijte do mísy k mouce, přidejte kvásek a promíchejte. Nakonec do směsi vmíchejte rozinky a vypracujte těsto.

4

Mísu s těstem postavte na teplé místo a nechte cca 40 minut kynout.

5

Mezitím si předehřejte troubu na 190 °C a vyložte si pečicím papírem plech.

6

Z vykynutého těsta upleťte libovolným způsobem vánočku, kterou položte na vyložený plech.

7

V hrníčku nebo v menší misce vidličkou rozšlehejte 1 žloutek a vánočku jím potřete. Následně vánočku posypte plátkovými mandlemi.

8

Plech dejte do trouby a vánočku pečte 35 minut při 180–190 °C.

9

Upečenou vánočku vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Následně ji nakrájejte na plátky a podávejte.

TIP
Nemohli jsme si pomoct, ale vánočku už vám více fit nevymyslíme – jsou přece Vánoce, takže si ji ráno namažte máslem a marmeládou a zapijte kakaem.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Romane Tka
08. března 2023

Vánočka byla ještě ten den tvrdá, na druhý den se nedala jíst... Nevim zda jsem mela použít nějaké Bio mouky? Každopádně jsem postupovala podle receptu, příště vyzkouším asi klasické droždí místo práškového...🤷

Mísa Pučelíková
25. prosince 2022

Dobrá vánočka

Jaroslava Slováčková
29. listopadu 2022

Vanočka je super, dělám dvě 🙂

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních