HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Vanilkový cukr

Vanilkový cukr je velká vzácnost. Vyrábí se z tobolek vanilkovníku, což je vlastně druh orchideje. Náleží tak do kategorie nejdražších potravinářských ingrediencí na světě. Staří Aztékové jej používali k povzbuzení srdeční činnosti a vzpružení organismu. Vanilka působí proti plísním, únavě, uklidňuje nervy a současně funguje jako přírodní afrodisiakum. Její vúně se používá v aromaterapii, kdy tělu dodává celkovou vyrovnanost. Domácí vanilkový cukr si vyrobíte tak, že rozemelete usušené tobolky, smícháte prášek s bílým cukrem a necháte je 14 dní propojit. Základní úprava: Asi nejznámější použití je při pečení vánočního cukroví, ale po celý rok jej můžete využít při dochucení smetany, krémů, pudinků či zmrzliny. Zároveň zvýrazňuje sladkou chuť kořenové zeleniny.

Recepty, které obsahují Vanilkový cukr